19 Kasım 2009 Perşembe

Uyku durumları ve japon gözler


Dün göz kontrolümüz sorunsuz geçti.Gözlerimiz gayet iyi,hiç bir kayma şaşılık ,göz tembellliği yok :) Evet biraz Japonuz,o yüzden göz kapaklarımızdan biri diyerine göre bazen biraz daha çekik,düşük oluyor ve bu yüzden gözü küçük gibi durabiliyor.

Nasıl rahatladık anlatamam,artık parkta teyzelere,sürekli beni uyaran babama verecek cevabımız var.En önemlisi hiç bir göreme problemimiz yok,çok şükür :)
İtiraf edeyim son ana kadar konduramıyordum,gerçi bu aylarda bebeklerde görülen şaşılık gibi algılanan sorunların da olabileceğini ama gelişim ile birlikte bu durumun ortadan kalkacağını anlattı doktor teyzemiz ...

Bizimki de bir sırnaştı kadına ki sormayın.Uslu uslu durdu hiç sorun çıkarmadı ve kocaman bir aferin aldı.Ne şanslısınız ,ne kadar uslu dediler,eve de bekleriz dedik :)

Aslında belki yazmak için erken ama bir iyi gelişme de gece uykularımızla ilgili...

Daha önceki postlarımda da yazmıştım Eren kolay ve düzenli uykuya geçen ,ama çok sık uyanan bir bebek

Bu konuda sevgilim de ben de öyle çok kararlı tipler olamamış ve hiç bir sistemi takip edememiştik.

Annelerin bloglarını da okuyunca,hiç olmayacak diye düşünüyordum ne zamandır.


Emme olayımız bittiğinden beri geceleri yatmadan hemen önce meyveli muhallebi ve biraz süt eşliğinde uykuya geçiyorduk.Tracy ablanın rüya öğününü bir türlü oturtamadığımızdan,ya da bazen uyku öncesi yemeğini tam da bitirmediğinden gece beslenme saatlerimiz bir den ikiye çıkabiliyordu.

Son iki gecedir bizim japon sadece bir kere uyanarak,sütünü içip (babasının tabiri ile mazotunu çekip:) biraz uğraşla uyuyor ve sabah günün ilk ışıklarına kadar uyanmıyor.(Tahtalara vurunuz pls.)

Sabahları çok erken bazen 5:30 -6:00 sularında güne başlaması dışında ,bence süper oldu.

İşin doğrusu sevinmek için çok erken,ama eskiye kıyasla ben razıyım böyle sürmesine.

Formül şu :
  • Uykudan önce bol atlamalı zıplamalı,kucakta hoplamalı,gıdıklamalı aksiyonlar

  • Muzlu,sıkı bir muhallebi (Aptamil bisküvili ile yapıyorum ben ,içine biraz da muz eziyorum)

  • Uykuya bir saat kala ışıkları kapatış,etrafı biraz sessizleştirmece

  • Çeşitli numaralarla uykuya geçiş (gerçi saat 20:00 -21:00 arasında uyuduktan sonra ,bizim yatış saatimiz 11:00-12:00'e kadar yine sık sık uyanıyor biraz kucak,emzik pış pış yeniden dalıyoruz )

  • Gece 12:30 -01:00 gibi bir biberon süt,pış pış ,kucak ve yeniden uyku

Aslında süper de bir performans olmamış yazdıklarımı okudum da,ama dedim ya ben buna da razıyım..
Uyku perisi bizimle kaallllll..........



4 yorum:

kuzunun annesi dedi ki...

Badiresiz atlattığınıza sevindik . Bizde göz akıntısı için gitmiştik birara . Sevgiler

Seren dedi ki...

Çok teşekkür ederiz,kuzucuğu da öpüyoruz .Sevgiler

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Benden de moral yazısı olsun :)

Okuyorum ben de, her annenin doğrusu farklı. Ve her anne haklı, çocuklarımız için en doğrusu olduğuna inanıyoruz sonuçta. Kimseyi eleştirmem bu konuda.

Tracy'i okuduğumda mantıklı gelmişti, hayatımıza da uygundu. Tamam bu dedim. Çok fazla kitap karıştırmadım sonrasında.

Çocuğumun giriştiğimiz her adımda daha da huzurlu ve mutlu olduğunu gördükçe iyice yüreklendik. Sayesinde sonsuz sabır ve inanç, pozitif düşünce ve büyük bir heyecanla çocuğumun içini okumayı öğrendim.

Çok kolay bir bebeklik dönemi geçirdik. Uyuyan çocuk iyi yer, iyi beslenen çocuk aktif ve sağlıklıdır, uyuyan anneler çocuğunu gözlemleyecek enerjiye sahiptirler ve mutludurlar. Vesaire, vesaire...

Herkes sorunlarını yazınca bulaşıcı hastalık gibi sorunlar büyüyor, ama bir de güzel şeyler oluyor. Bunu da bilmek ve inanmak gerek...

İç döküştü :) Bol şans diliyorum, her şey gerçi yolunda görünüyor...Japoniko'ya sevgiler.

Seren dedi ki...

Sevgili Yapıncak,
Yazdıklarının altına imzamı atarım.Çocuklar için hiç okumadığımız kadar okuyoruz,o bir tarafa fena halde kafa yoruyoruz.Şahsen şikayetçi de değilim,yeni şeyler öğreniyorum,bazıları bize uymuyor bazıları uyuyor.Kimini uyguluyorum,kimini beceremiyorum.Sanırım pek çoğumuz öyleyiz.Dediğin gibi her çocuk kendine özel ,kendine has...zaten öyle olmasa büyüdüklerinde farklı birer birey olmaları mümkün müydü ? Bilmeden hatalar da yapıyoruz kimbilir...Tracy benim de kafama yatanlardan,bazen işe yarıyor,bazen yaramıyor...yine de toprağı bol olsun :)Pek çoğumuza ilham verdi,yol gösterdi.Japon nun gece uyanması teke düşmüş görünüyor,ama o uyanmanın ne zaman olacağı ve bu durumun ne kadar süreceği muamma (dün uyanma saati 04:30 mesela ,bir gece önce 12:00:)Tipik kova burcu ,kafasına göre ...Ada'nın hayranıyız,çok öpüyoruz.Bu arada ortak arkadaşlarımız var galiba Esra ve Enis :)Destek için teşekkürler...sevgiler